2013-03-10

Lydnadsdag för Towa Lindh

Idag åkte jag med Ulla på en lydnadsdag för Towa Lindh. Jag var åhörare och mitt mål var att fråga hur Towa tränade inför tävling, hur lägger hon upp passen, vad har hon fokus på mm. Väldigt intressant!

Belöningar diskuterades det mycket om och som jag har en del tankar kring det. Mina tankar snurrar kring att jag måste lära Basta att bli belöningsuthållig. Om jag gör ett moment så kan Basta nästan kräva sin belöning (duttar med nosen på mig) för hon vet att belöningen brukar komma där. Jag tycker att jag belönar alldeles för ofta så min plan nu är att minska mycket på belöningarna. Undrar om jag kan hålla mig till att jag bara får belöna en gång under hela träningspasset? Självklart kör jag bara moment som hon kan.


2 kommentarer:

  1. Men här talar vi bara om belöning i form av leksak/godis? Inte uteslutande av röstberöm..eller? Kul med nya insikter. Tycker du hon var bra i övrigt?

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja precis belöning i form av lek. Jag blir lätt en tränare som belönar allt min hund gör för att hon ÄR juh så duktig om hon tex sätter sig snabbt, gör en ok inkallning mm Jag är för generös, speciellt med en hund som tycker om att göra saker med mig.
      Towa är skit bra!!

      Radera